Calatorie in Turcia

Proaspăt întoarsa din vacanta petrecuta in Turcia (mai exact in Antalya – Alanya), am bucuria sa va scriu despre ce am vazut pe acolo, cum m-am simtit si cum a fost experienta in sine.

Am zburat pentru prima data cu avionul (o senzatie inedita) – un Air Bucharest si ajunsi acolo ne-am cazat pe la miezul noptii si ne-am odihnit pana urmatoarea zi. Prima noastra zi a început cu un mic dejun foarte nemulțumitor (slabut), pornind apoi spre plaja Marii Mediterane. Spre prânz mâncarea a devenit mai “mâncabila”, spre seara mult mai ok (zilele următoare au decurs la fel). Am fost foarte dezgustata de carnea lor de oaie măcinata si pusa in kebab-urile lor, pentru mici sau alte rețete.

Am sărit peste partea cu mâncarea (foarte groaznica) si am sa va povestesc partea frumoasa a călătoriei. Ne-am împărțit zilele in mers la bronzare, piscina, Marea Mediterana si mers in centrul orasului Alanya, unde am descoperit Turnul Rosu, portul, bazarele, o cofetarie selecta si o vegetație exotica (multi palmieri, fântâni si floricele). Imi place foarte mult ca la ei se poate negocia pretul “the last price”. Daca nu-ti convine pretul, te poti face ca pleci si ei reduc pretul initial cam pana cand tu ai fi de acord, sau nu.

In rest, ne-am plimbat foarte mult, portul ne-a incantat si el de asemenea, am facut multe, multe poze si am savurat vreo cateva zile inghetata foarte bune si sandviș de la Hanci 🙂 o super cofetarie. Singura mancare ce mi-a placut a fost shaworma la farfurie din prima seara.

In concluzie, a fost o vacanta de relaxare, bronz, shopping si vizitat bazare, cetate si port. CHIAR daca mancarea turcilor a fost cu “mai bine nu iau si nu incerc”, pot spune ca aceasta vacanta a fost inedita si ne-am bucurat de ea :)!