Primul pas ca sa obtii tot ce vrei de la viata este acesta: Hotaraste-te ce vrei!

“Primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa obtii tot tot ceea ce vrei de la viata este acesta: Hotaraste-te ce vrei!”

Sunt vorbele lui Ben Stein si m-au impresionat!

Toate cunostintele acumulate de civilizatia noastra de-a lungul timpului se pot imagina ca si un arbore, in care fiecare ramura este calea fireasca care duce la rezolvarea unei probleme sau la aparitia unei meserii.

Am ales aceasta afirmatie a lui Ben Stein, deoarece fara un tel in viata sau fara sa te hotarasti ceea ce iti doresti si ce anume vrei sa devi, risti sa te “ratacesti in acel copac” al vietii, de care vorbeam mai sus.

Asa cum crengiile unui copac pornesc unele din altele si in viata fiecare decizie conteaza, fiecare decizie pe care o iei iti deschide alte drumuri si alte posibilitati. Iar daca nu ai o destinatie precisa, doar norocul ar putea sa te calauzeasca spre un viitor care sa te faca sa te simti implinit si sa obtii de la viata tot ceea ce iti doresti.

Trebuie sa te hotarasti ce anume vrei sa devi, ce anume vrei sa faci si doar atunci sa iti urmezi calea, ca la finalul drumului sa poti sa vezi roadele muncii tale, ceea ce duce automat la o viata implinita.

Daca esti nehotarat sau dezinteresat de educatia ta nu faci decat sa accepti ideile celor din jurul tau, iar acestea nu tot timpul se potrivesc cu personalitatea si dorintele tale. Rezultatul va fi o frustrare constanta pe care o vei simti in tot restul vietii.

A te hotara ceea ce vrei nu este primul pas ci este pasul doi. Primul pas este acela de a afla ce optiuni ai, iar pentru fiecare optiune sa ai o privire de ansamblu asupra drumului care te va duce la acea destinatie. Poti incerca sa o apuci simultan pe mai multe drumuri deodata dar acest lucru te va face sa excelezi in nici o meserie ci sa ajungi la destinatiile dorite mult mai greu.

Singurul mod de a parcurge drumul  este de a face pasi marunti care sa te aduca cat mai aproape sa iei deciziile cat mai corecte, avand tot timpul in minte telul pe care ti-l doresti.

Atunci cand nu ai o tinta precisa, la fiecare cotitura tinzi sa alegi drumul cel mai usor dintre cele care ti se deschid. Acest lucru cred ca iti va da posibilitatea de a avea o viata fara griji.

In concluzie, sunt de acord ca trebuie sa te hotarasti ce vrei de la viata, dar decizia ta trebuie sa fie luata doar in momentul in care sti toate caile pe care poti sa apuci/mergi si sa fi sigur ca este ceea ce iti doresti.